debattartikel

Okej.. det står verkligen heeelt still i huvudet. Hur ska jag börja? Var ska jag börja? & Vad är egentligen min tes?
Fan, det jag vill säga och argumentera för, är att man inte ska vaccinera sig mot svininfluensan. Egentligen är jag inte ens själv hundra på att jag inte vill göra det, men samtidigt så.. nä. Känns inte riktigt bra, och framför allt - ganska onödigt. Jag menar, jag har inte vaccinerat mig något annat år? Okej, liksom de som jobbar inom sjukvården och sånt där, som faktiskt tagit vaccin varje år. Men varför ska man börja nu? När hela 30% mindre än vad man beräknat har blivit smittade av influensan. Eller när fler har dött av "vanliga" influensor än den här - och andra namngivna influensor!
Är det argument? Kan man använda de?

Staten har lagt 1,2 miljarder kronor på ett vaccin, som innehåller 2 hemliga ämnen. De har lagt 1,2 miljarder kronor på ett vaccin som är testat på fattiga barn i Afrika. De har lagt 1,2 miljarder kronor, på något som lett till döden för sjuka människor. På något som uppenbarligen inte är tillräckligt studerat. Ett såkallat "snabbvaccin".
Till exempel en 67årig man i Helsingborg, som dog 2 veckor efter att ha tagit vaccinet. Kopplingen görs till att mannen fick ett nytt hjärta - för arton år sedan. Inuti vaccinet fanns tydligen ämnen som hjälpte kroppen att stöta bort hjärtat, att inte acceptera det. Ett hjärta som varit hans i arton år, tvingades sluta fungera av vaccinet. Ironin i det hela är att mannen befann sig i riskgruppen, och var mer eller mindre tvungen att ta vaccinet, eftersom att han - som så många andra - litar blindt på regering, forskning och läkare.

jaja... har i alla fall kommit igång nu.

1a advent

första advent idag - galet ju.

Åh! Jag som trodde helgen skulle suga rumpa, istället blev det en sån där riktig bra helg. Lagom med allt. Nästan.
Hur deprimerande var det inte igår då, när hela lerums tråkiga kommun var sugna på feting hemmafesten, och alla skulle lika gärna kunna ha en desperat konversation på msn tillsammans, om att "faaaan vi måste hitta nåt!" Ellerhur? Själv satt jag hemma hos morsan och fler och fler 40+ brudar kom inströmmande med glittriga toppar och partyansikten. Mammas inflyttningsfest. Lucky you, tänkte jag till alla 18åringar och över, och alla falskleggare. Det är ju bara för er att dra ut på krogen och röja. Jag hade ju liksom bestämt mig lite, med att faktiskt vänta tills att jag blir arton med att gå ut i sverige. I alla fall i göteborg.. Men såå, var amanda så amazing och hann med kvart över nio tåget (hon kom hem tio i) så vi åkte in till stan för att leta efter chad! Vi hamnade utanför parken, och sen helt plötsligt var vi liksom inne. Yaay premiärutgång! Blev hur som helst en hel-lyckad kväll (gratis är alltid bäst?) med massa toashots och gratisdrinkar.

Idag fick jag vad jag förtjänade och vaknade cirkus 3 timmar efter det att jag somnat. Sen kom halva släkten och sparkade liv i oss!
Jaaa kan lika gärna säga att sen åkte jag in för att träffa jocke, som tog hand om mig så fint. & sen jobbjobbjobb.

Åhhh. och när jag kom hem igen, till pappa. Finaste julpyntet har han fixat i ordning.
& när jag kom hem till morsan! finaste julpyntet här också.
Gör mig så freakin g l a a a a a d !

Fulaste bilderna ni någonsin sett, premiärutgången, kommer förmodligen in här tomorrow.
Nu ska jag fanimej sova.
tjing!


...

Ändrade planer...

how soon is now

Idag var jag på burgården och blev sminkad av sussie. Grym!
Nu är jag hemma hos mamma och har hjälpt till med julpynt och shit. Redan första advent imorgon.. insaaane. Mitt rum är nästan städat inför morsis inflyttningspartaj ikväll i alla fall. Äh, whatever.. äre inte sånt rum man ska ha när man är sjutton och bara inte känner för att vika in sina kläder? Vet ju alla!
Snart kommer la sis, så ska vi göra oss i ordning och hopefully festa sönder ikväll. Yep!
Har någon slags stämning i kroppen... tror det är lite sån där början på julstämning som lutar mer och mer åt party ikväll elleeh?!?!?! stämning :)
Nä nu får jag ta och ringa segot, sedan blire duschen!

PööZzz zZ


alanya augusti 09 såklart

rumor has it



rätt nice uppträdande. fatta att ramla på röva i den situationen. gör hon vid typ, 2.40 nåt! still kinda hot.

hahahah

Hahaha började garva åt mig själv... när jag kom på att jag flyttade en meter i soffan, ja för att jag inte har nåt bättre för mig. Fett tråkigt jag vet :p
alltså jag har inget emot hemmakvällar, in fact - jag älskar hemmakvällar. men efter ett par schtycken är det ju rätt opepp.

Tredje inlägget nu va, på typz.. 15 min eller nåt. Feting längtar ju tills imorgon, då jag åtminstone har en heel del att göra. Eller blö, jag har ju sjukt mycket jag skulle kunna roa mig med. (roa, who am i kidding? LÄXOR ffs) Men roligare att flytta runt i soffan..............

in the name of love

Man tror ju inte att man kan bli impad av en U2-cover, men så kom Tove upp på scen. Är inte hennes största fan men, impad.

Nu kommer erik, och det håller jag koll på som sitter hemma som en ensam loser. Nehepp, reklam först... jag har visst ingen koll alls.

Skulle kunna passa på att skriva en sak. Så att alla får reda på det. Jag har världens bästa bror. Oftast... nästan hela tiden.

baby loves to dance in the dark

Hej kompisar!
Idag är det fucking stor dans-tävling här i gamlestan, och är jag där? Uppenbarligen icke. Men säger good freakin luck till min bror!
Sitter och fetar mig hemma i soffan istället, tänkte spana in lite idol. Ändå sånt där som är okej att följa. (HEJA ERIK!!)

Är glad idag, trots att jag ville vara två minuter härifrån egentligen, so bad. Men ja, jag är glad! Kanske är mina tjejpiller som jag börjat käka igen, eller så är det chokladen och colan som har triggat igång mina endorfiner och skickat upp smileygubbar till huvudet - eller (!!) så är det för att det gick råbra på dansen idag, rent ut sagt!! Alltså, jag har sugit rumpa de senaste gångerna, så idag kändes det skönt att vara tillbaka och kicka lite ass. Kan bero mycket på att jag och amanda har några små irritationsobjekt som inte var där idag. Man vet hur som helst att man har dansat bra när man har ont på ställen man inte visste att man hade, och fortfarande kramp i fötterna! Jag har bland annat sträckt (möjligtvis krrrramp)  vänstra rumpan, sådär låångt in skinkmuskeln ni vet :P jättemysigt! :) och kramp i fossingarna då. Men känns awesome.

jaja, nu ska ni inte behöva läsa om mina ädla rumphalvor mera! hoppas ni har en skittråkig och lugn fredagskväll - det ska jag ha :D

a n n a

Min moster, min fantastiska och älskade. Känns som någon så mycket närmare, hon är så mycket mer.
En sån där favoritperson på hela jorden.

Finns inte en enda gång du inte varit där för mig. För oss. Trots allting du gått igenom, och fortfarande gör. Livet är inte rättvist, men du står och liksom lyser upp för oss andra. Kanske särskilt för mig... jag vet inte.
Idag fick vi i alla fall en liten chans att vara där lite för dig. Önskar vi kunde varit så många fler gånger. Då du verkligen behöver och förtjänar allt du vill i världen.

Du är snart bättre igen, moster. & jag tänker på dig. Älskar dig mest.


...

Dumt hur man tror om personer man tycker om mest.
Dumt att man sen har fel.
Dumt att bli pissed på en lördagskväll.

lonestar

Vaknade idag, 7 minuter över 7... & det gjorde liksom ingenting. Det var ju du som väckte mig.
Precis som jag alltid önskar.

bad romance

Kinda the tune of the day...

New Moon var ju success! Själv tycker jag att den var bättre än första filmen, men det höll inte mandis med om. Nåjaa, inget kan ju slå böckerna i alla fall, så behövs ju inte ens tjafsa om :)



Så slänger jag in en bild på mig själv helt random... Bara för att fira lite att jag fått tillbaka lite vett och börjat ta med mig kameran lite oftare! (tog med den idag på bion, till exempel! fast det blev inga bilder iofs...) Den är ju faktiskt ganska så bra.

Nä, borde gå och lägga mig. Imorgon är en sån där dag då jag kommer åka till tusen olika heminredningsaffärer och klädkällor och allt vad det heter, för att finna de perfekta gardinerna! Japp, gardiner. Ska väl bli ordentligt klara här hemma snart tänkte vi...

Senareee, imorgon kväll... hoppas jag på röj.

new moon




clarity

Tror att allting börjar om igen.. allt.

Idag ska jag bara svänga förbi skolan och lämna fika till mina klasskompisar. Gör jag inte det lär jag ju inte vara särskilt populär på måndag. & jag behöver pluspöängen! Hur som helst så förtjänar dom ju lite kakor och grejer.
Så ja, ska ta och vila upp mig även idag. Morsis har pratat med doctors och fortfarande helt normalt att vara väldigt trött ett tag efter en sån där reaktion.

Imorgon är det världspremiär för New Moon!
Eller, varför säger man det egentligen? Jag menar det har ju redan varit massa förhandsvisningar och grejer... men skit i dom, imorgon sägs det vara världspremiär - och vem ska gå? Jo, jag! Tillsammans med min bästa vän, mändie, som fixade biljetter!
När jag såg första Twilight filmen hade jag aldrig hört talas om böckerna, och fastnade inte direkt för filmen... Men, så började amanda och alex prata om böckerna som om det var den heliga bibeln eller nåt, så jag gav mig in på dom! Blev ju inte besviken... Bästa böckerna jag läst. Precis som alla andra tycker. Men jag försöker att inte vara så crazy about it. Mår man nog inte bra av i längden. Så i alla fall, efter att ha läst böckerna såg jag på själva Twilight filmen igen, och den blev genast mycket bättre. Men går inte att jämnföra med bilderna man får för sig själv när man läser boken.
Så vad ska man ha för förväntningar på New Moon imorgon? Första trailern gjorde mig så djupt besviken, och även om den andra blev något bättre, har jag mycket låga förväntningar på filmen. Boken är så fylld av känslor att det bara kan inte överföras på den vita duken.
Men hur som helst, ska det blir sjukt najs att dreggla över massa snygga vampyrer och varulvar imorgon, tillsammans med min bästa vän.

o m g

I skolan igår fick jag ännu en allergichock. Förstår inte vad som händer... Kom ju fram till att det var hasselnötter (av allt) som jag var riktigt allergisk mot. Helt plötsligt. Så antingen hade jag världens otur och tog en kaka i cafét och just den (kanske blev straffad eftersom att jag letade fram den största) hade extra mycket spår av hasselnötter. Vilket känns konstigt eftersom att jag innan har kunnat äta dom, och andra saker som har spår av hasselnötter, med bara lite kli i ögonen... vilket leder till en annan teori: kanske har en ännu starkare allergi nu brytit ut lika snabbt och plötsligt som hasselnöts allergin. Eller, det värsta... är det nu någonting annat som jag bör akta mig för?
-Lite roligt som jag la fram det för Nina och Amanda; en kamp i ett stängt rum, mellan mig och en hasselnöt. Vem vinner? Inte fan är det jag.

Hur som helst så är det en sån total urladdning i hela kroppen när det där händer. Fortfarande ett enormt tryck över bröstet idag, och det lär väl sitta kvar. I juni då jag första gången fick sån här skit, sov jag i två dagar efter jag kom hem från sjukhuset. Denna gången slapp jag ju i alla fall direkt injektioner av adrenalin och lugnande medel. Inte den roligaste, eller smartaste blaningen, vill jag lova.
Så i alla fall, hoppade jag över en lektion i skolan idag. Känns skönt. Behövde komma hem och ta av mig alla kläder och sätta mig på sängkanten, försöka andas lite. Sov jättemycket i natt, jätteskönt. Så trött ju. Det enda problemet med att man sover, är att man ligger ner. Vilket gör det ännu svårare att andas...

Anyway, känner mig inte det minsta piggare. Men har en hel del att göra, eftersom att det snart är dags för Göteborgsgymnasternas årliga uppvisning/tävling!! Julapan! Vilka minnen... I alla fall, har en del att lära våra småtjejer, och en del att göra vi ledare. Bland annat lära oss Thrillerdansen, enbart med hjälp av klipp från Youtube. Men ey, blir la inga problem.

Nu ska jag bara ta och piggna till lite, slänga på mig träningskläder och släpa mig in mot stan!

Hallelujah

Jag tänkte flytta tillbaka hit snart igen. Känns mer seriöst.
Min fina sis har snällt tackat ja till att hjälpa mig med designen, bedrövlig som jag är.
Ses snart!

RSS 2.0